Vedic Art

Vedic Art ® är en metod och ett pedagogiskt förhållningssätt som utarbetades av den svenske konstnären Curt Källman. VedicArt  bygger på 17 principer och är en metod för att komma i kontakt med den inneboende skaparkraften. Det är inte en kurs i olika målartekniker och främjar inte någon specifik målarstil, utan en kurs för att plocka fram och utforska våra kreativa uttryck. Ingen lärare bedömer dig eller ställer krav på dig under en VedicArtkurs. Du får utvecklas i din egen takt, hitta ditt sätt att förhålla sig till skapandet. Du skapar helt förutsättningslöst. 

Under grundkursen går vi igenom de 17 principerna som handlar om konsten och livet. Principerna är kopplade till olika övningar som du själv tolkar hur du vill genomföra. Det finns inga rätt eller fel i målandet när man använder VedicArts principer.

VedicArtläraren fungerar som en guide för att öppna upp flödet till ditt skapande/målande. 

Hela grundkursen där du får tillgång till de 17 principerna, pågå under 3 helger och du kan gå en eller flera helger.  Har du gått några kurssteg tidigare? Inga problem. Det kommer att vara blandade grupper, där var och en får handledning utifrån där man befinner sig.

Jag hade själv aldrig målat en tavla när jag gick första kurshelgen. Hade en föreställning om att jag inte kunde måla, då jag inte kunde måla av saker. För mig var målande till stor del förknippat med avbildande. Men som det lossnade, att få gå loss med färg och ha kul, utan krav på att det skulle bli något specifikt var undergörande för mig! Sedan dess har jag målat många tavlor. Om något hade sagt till mig för fem år sedan att jag skulle börja måla tavlor, och dessutom lära ut en metod inom  "måleri" hade jag skrattat hjärtligt. Jag??? Skulle inte tro det! Men så blev det och det har öppnat upp för så mycket seende och skapande på en mängd olika sätt, vilket jag är mycket tacksam över. 

Jag har gått mina Vedic Art kurser för tre olika lärare, vilket gett mig en bra bas att stå på. 

Här kommer några testemonials från tidigare kursdeltagare:

Kan varmt rekommendera att gå kurs i Vedic Art hos Ulla-Karin. En rolig form av kreativitet där man kan skapa fritt utan att känna prestationskrav. Man mår så gott efteråt. Ulla-Karin är en skicklig lärare som lotsar oss igenom de olika principerna på ett lugnt och sakligt sätt. Vi får lära oss de olika momenten och höra om dess uppkomst och skapare. Alla kan måla med hjälp av Vedic Arts principer. Det är roligt och givande! 

Jag upplevde att Ulla-Karin hade en tydlig struktur under kursen. Det var en fin balans mellan gemensamma samtal och eget skapande i stillhet. Ulla-Karin har förmågan att inspirera till att prova nya sätt att skapa. Så roligt! 

Måla spontant och impulsivt utan förkunskaper. Inga krav fanns, kom som du är och prova på. Inget är rätt eller fel. Om man målar från hjärtat kan inget bli fel. Gör som du vill, experimentera och prova på, stor och smått med handledning av Ulla-Karin.

Kommande kurser för sommaren/hösten 2022 kommer inom kort. Kan också anordnas om ni är en grupp på 4 - 6 personer som hör av sig till mig med önskemål om ett specifikt datum. 

Kostnad: 1200 kr per kurshelg.

Var? Storforsvägen 79 i Piteå.

För mer information: Ta kontakt med mig: ullakarin.lundgren@gmail.com