Vedanta - alternativa behandlingar

Vedanta är mitt företag och namnet på mina lokaler på Hembygdsgatan 20 i Piteå där jag bland annat utför olika behandlingar. När jag läst klart till mediepedagog på Musikhögskolan i Piteå (Luleå Tekniska Universitet) år 2000, var jag på Stadsbiblioteket och skulle låna en bok inom det ämnet. I princip föll det ut en färgglad bok ur en av bokhyllorna som handlade om Ayur-Veda som fångade in uppmärksamhet. Jag lånade den och sökte vidare information på nätet. Hittade då att det fanns en Ayur-Veda skola i Markaryd och plötsligt befann jag mig där och utbildade mig till Ayur-Vedisk hälsorådgivare och inom olika Ayur-Vediska behandlingar. Idag utför jag mest Ayur-Vediska behandlingar som är gudomligt sköna och avkopplade - till synes milda till sitt utförande, men går på djupet i kropp & själ.

Ayur-Veda är ett av världens äldsta läkekonstsystem och har sitt ursprung i Indien, Sri Lanka och Indonesien. Det betyder vetenskapen om livet. I det sammanhanget kan man kanske förstå att Ayur-Veda är rätt komplext och omfattande, livet i sig självt kan ju vara det, men det är enkelt att själv tillämpa. Det finns tre begrepp som ständigt återkommer inom Ayur-Vedan - vata, pitta & kapha. Dessa är livsenergier eller doshor som de också kallas som genomsyrar hela universum inklusive oss människor. För att se vilka behandlingar jag erbjuder och för att läsa mer om Ayur-Veda gå in på Vedantas hemsida. Har du aldrig tidigare provat en Ayur-Vedisk behandling rekommenderar jag varmt att prova på Abhyanga som en första behandling.

Jag erbjuder också hot stone, olika choklad- & kaffespabehandlingar, regndropsteknik, reiki, deeksha, öronljusbehandlingar som du kan läsa mer om på Vedantas hemsida.

På Vedanta kan man också komma för att lära sig mer om Mindfulness för egen del. Jag håller i kurser om åtta tillfällen någon gång då och då. Ibland arrangerar jag mindfulness miniretreater på 4 timmar i mina lokaler.

Är du en grupp är du välkommen att boka in dig på olika temakvällar - kan passa t ex på en möhippa, med arbetskollegor, kompisgänget m.m. Det kan vara på temat choklad, ayur-veda, mindfulness eller örtspa med tillverkning av olika ansiktsmasker, rengöring m.m. av naturliga produkter som vi ofta har hemma i kyl och frys.