Om mig

 Jag har utrustats med många färger på min livspalett. På den här sidan kommer ni att kunna ta del av vad jag erbjuder. 

Mitt företag heter Vedanta. Det betyder den innersta kunskapen. Tidigare hade jag fantastiska företagslokaler, som hade en lugn och estetiskt tilltalande miljö där kunderna bara kunde vara och ta del av sinnliga behandlingar t ex ayurvediska (Är utbildad via Ayur-Vedaskolan i Markaryd bland annat), lära sig om mindfulness, lyssna till föreläsningar och delta i olika temakvällar. Vedantas lokaler var  som en oas för kropp och själ. Där besökarna kunde spendera kvalitetstid med sig själv. När jag flyttde till Stockholm gjorde jag mig av med lokalerna. Nu huserar mitt företag i min ateljé och fokus har mer skiftats mot det kreativa skapandet och kurser inom det. 

Jag är utbildad mindfulnessinstruktör. En utbildning som jag gått via Ola Schenström och hans företag Mindfulnesscenter. Jag har idag ett samarbete med MFC, när det gäller att utbilda mindfulnessinstruktörer i hur man kan arbeta med mindfulness i förskola och skola. Jag har tagit fram underlag och övningar till två CD-skivor med mindfulnessövningar för barn, som MFC har gett ut. Dem hittar ni här. Jag är även certifierad av och utbildad via Mindful Schools som har sitt huvudsäte i USA. Har genomgått deras Mindfulness Curriculum Training när den hölls i Maastricht för ett par år sedan. Här hittar du min sida som handlar om Mindfulness i skolan. (Just nu funkar inte den sidan, och jag förstår inte varför. Håller på att kolla upp det!)
Mindfulnesscenter i samarbete med några forskare har ett stort forskningsprojekt på gång gällande mindfulness i skolan. Jag är inblandad i detta så till vida att ta fram arbetsmaterialet till lärarna som bygger på övningarna som finns på skivorna.
Jag har även några nya mindfulnessövningar på gång att utforma, som är lite kortare än dem som är på skivorna, men som jag inte gör i samarbete med någon. Skulle gärna se dessa övningar i någon form av app.

Jag är utbildad VedicArt lärare och planerar för fullt för nästa termins kurser. VedicArt  bygger på 17 principer och är en metod för att komma i kontakt med den inneboende skaparkraften. Det är inte en kurs i olika målartekniker och främjar inte någon specifik målarstil, utan en kurs för att plocka fram och utforska våra kreativa uttryck. Det krävs inga förkunskaper, allt som behövs är en vilja och önskan att skapa och måla. Om du är nyfiken på min konst, hittar du mig på Instagram - Artbyullak.

Jag har varit anställd av Utbildningsförvaltningen i Piteå sedan 1990. Jag jobbat som verksamhetschef (aug 2017 - april 2018) och IT/mediepedagog på CMiT sedan 2005 med huvudansvar för förskolans digitalisering. I uppdraget har även ingått att arbete med lärare och skolledare på grundskolan. Jag är legitimerad förskollärare och har en fil. kand i mediepedagogik. Under sex år var jag  projektledare för förskoleprojektet LekMiT, vilket innebär att jag varit i förskolan varje vecka, handlett och utbildat de deltagande pedagogerna och ansvarat för kollegiesamtal som jag är utbildad i. Detta projekt avslutades i december 2017 och nu håller jag på att skriva en utvärdering av projektet. Jag ansvarar för PEFF, kommunens barn- & elevfilmsfestival och även haft projektledaransvar för den regionala filmfestivalen UngFilm i Norr i tre år, vilket är ett samarbete mellan CMiT och Filmpool Nord. Jag är en flitigt anlitad föreläsare runt om i Sverige och har bland annat föreläst på SETT tre år i rad, varit anlitad av Lärarfortbildning för föreläsningar i Stockholm, Malmö och Göteborg, av fortbildningsföretaget Conductive och av olika kommuner, t ex Tumba, Västerås, Kiruna, Luleå, Älvsbyn, Skellefteå, Umeå, Lidingö, Nyköping, Vännäs m.m. Jag är med andra ord en van föreläsare och får ofta höra att jag är en inspiratör som brinner för barns rätt att bli sedda och lyssnade på. Ämnet jag föreläser om är oftast digitalisering i förskolan, men det kan också handla om t ex pedagogisk dokumentation eller om arbete med digitala verktyg på särskolan. Jag har även föreläst för Linneuniversitet och på Lärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet. Innehållet i mina föreläsningar och workshops har en djup förankring i förskolans- och grunskolansläroplan och andra styrdokument som förskolans och skolan styrs av, t ex Den nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet. Jag har suttit med i en projektgrupp som arbetat fram förslag till den nationella handlingsplanen.

Från och med i mitten av april 2018 har jag arbetat som process- och projektledare på IKT-avdelningen på Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad. Där arbetade jag drygt ett år, men hemlängtan till norr och nära och kära tog över så jag vände åter hem. 

Från och med oktober 2019 arbetade jag deltid vid LTU - Luleå Tekniska Universitet vid lärarutbildningarna. Nu arbetar jag som biträdande rektor för två förskoleområden, samt som IT-utvecklare för Piteå kommuns förskolor. 

Jag är redaktör för boken Mediepedagogik på barnens villkor som Lärarförlaget har gett ut. Här kan ni läsa en intervju med mig angående boken. Jag fick förfrågan av förlaget hösten 2013 om att antingen själv skriva den här boken eller vara redaktör för den. Jag valde det senare alternativet för att boken skulle få ett bredare perspektiv än bara mitt perspektiv. Vilket visade sig vara en klok tanke, då många recensioner lyfter styrkan i att vi är flera skribenter. Mina medförfattare har jag headhuntat runt om i Sverige. Personer som jag jobbat med, lärt känna via sociala medier och som jag själv lyssnat på när de har föreläst. Det finns en Facebookgrupp med anknytning till boken. Det finns några böcker till att skriva, som så småningom kanske kommer ut.

Jag har även arbetat som projektledare på 30% på Rönnskolan i Piteå - Träningsskolan, för att utveckla lärmiljön. Vilket var ett spännande och roligt uppdrag, där vi tog avstamp i värdegrunden och läroplanen. Ett uppdrag som avslutades i december 2016. Ett förlag har hört av sig till mig och vill att jag skriver om en bok om vårt projekt. Den boken ska sjösättas inom kort.

Barn och unga ligger mig oerhört varmt om hjärtat! De har kompetens - barn & unga kan!

Mellan varven kommer den kreativa ådran fram i mig, när jag måste få  ut allt som snurrar runt i huvudet genom händerna. Det kan bli någon tavla eller så skapar jag ordspråksaffischer i Illlustrator.

Jag är bra på att inspirera och organisera! Ser helheter, som förgylls med pricken över i detaljer.

Tavla skapad enligt VedicArts principer. Att måla kan vara så befriande! Jag är utbildad VedicArtlärare och kommer från och med hösten -19 att hålla kurser i VedicArt.

Jag är också utbildad Reiki Master.

Jag tror att man kommer långt med inspiration och intention i kombination med aktion - handling, både inom yrkeslivet och i privatlivet. 

Om du har ytterligare frågor får du gärna skicka dem till mig via min  kontaktsida .