Om mig

 Jag har utrustats med många färger på min livspalett. På den här sidan kommer ni att kunna ta del av vad jag erbjuder. 

Mitt företag heter Vedanta. Det betyder den innersta kunskapen. I mina företagslokaler, som har en lugn och estetiskt tilltalande miljö kan du bara vara och ta del av sinnliga behandlingar t ex ayurvediska (Är utbildad via Ayur-Vedaskolan i Markaryd bland annat), lära dig om mindfulness, lyssna till föreläsningar och delta i olika temakvällar. Jag ser Vedanta som en oas för kropp och själ. Där du kan spendera kvalitetstid med dig själv. Här hittar du Vedantas hemsida där du kan läsa mer om vad jag erbjuder.

Jag är utbildad mindfulnessinstruktör. En utbildning som jag gått via Ola Schenström och hans företag Mindfulnesscenter. Jag har idag ett samarbete med MFC, när det gäller att utbilda mindfulnessinstruktörer i hur man kan arbeta med mindfulness i förskola och skola. Jag har tagit fram underlag och övningar till två CD-skivor med mindfulnessövningar för barn, som MFC har gett ut. Dem hittar ni här. Jag är även certifierad av och utbildad via Mindful Schools som har sitt huvudsäte i USA. Har genomgått deras Mindfulness Curriculum Training när den hölls i Maastricht för ett par år sedan. Här hittar du min sida som handlar om Mindfulness i skolan. (Just nu funkar inte den sidan, och jag förstår inte varför. Håller på att kolla upp det!)
Mindfulnesscenter i samarbete med några forskare har ett stort forskningsprojekt på gång gällande mindfulness i skolan. Jag är inblandad i detta så till vida att ta fram arbetsmaterialet till lärarna som bygger på övningarna som finns på skivorna.
Jag har även några nya mindfulnessövningar på gång att utforma, som är lite kortare än dem som är på skivorna, men som jag inte gör i samarbete med någon. Skulle gärna se dessa övningar i någon form av app.

Jag är också anställd av Utbildningsförvaltningen i Piteå. Jag jobbar som verksamhetschef och IT/mediepedagog på CMiT sedan 2005 med huvudansvar för förskolan. Har en tjänst på 100% på CMiT, men jobbar just  nu 90 där och 10 % i mitt eget företag. Jag är legitimerad förskollärare och har en fil. kand i mediepedagogik. Sedan sex år tillbaka har jag varit projektledare för förskoleprojektet LekMiT, vilket innebär att jag varit i förskolan varje vecka, handlett och utbildat de deltagande pedagogerna och ansvarat för kollegiesamtal som jag är utbildad i. Detta projekt avslutades i december 2017 och nu håller jag på att skriva en utvärdering av projektet. Jag ansvarar för PEFF, kommunens barn- & elevfilmsfestival och även haft projektledaransvar för den regionala filmfestivalen UngFilm i Norr i tre år, vilket är ett samarbete mellan CMiT och Filmpool Nord. Jag är en flitigt anlitad föreläsare runt om i Sverige och har bland annat föreläst på SETT tre år i rad, varit anlitad av Lärarfortbildning för föreläsningar i Stockholm, Malmö och Göteborg, av fortbildningsföretaget Conductive och av olika kommuner, t ex Tumba, Västerås, Kiruna, Luleå, Älvsbyn, Skellefteå, Umeå, Lidingö, Nyköping, Vännäs m.m. Jag är med andra ord en van föreläsare och får ofta höra att jag är en inspiratör som brinner för barns rätt att bli sedda och lyssnade på. Ämnet jag föreläser om är oftast Mediepedagogik och IKT i förskolan, men det kan också handla om t ex pedagogisk dokumentation eller om arbete med digitala verktyg på särskolan. Jag har även föreläst för Linneuniversitet och på Lärarutbildningen vid Luleå Tekniska Universitet. Innehållet i mina föreläsningar och workshops har en djup förankring i förskolans läroplan och andra styrdokument som förskolans styrs av.

Men... nu väntar nya äventyr. Från och med i mitten av april 2018 börjar jag arbeta som process- och projektledare på IKT-avdelningen på Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad.

Jag är redaktör för boken Mediepedagogik på barnens villkor som Lärarförlaget har gett ut. Här kan ni läsa en intervju med mig angående boken. Jag fick förfrågan av förlaget hösten 2013 om att antingen själv skriva den här boken eller vara redaktör för den. Jag valde det senare alternativet för att boken skulle få ett bredare perspektiv än bara mitt perspektiv. Vilket visade sig vara en klok tanke, då många recensioner lyfter styrkan i att vi är flera skribenter. Mina medförfattare har jag headhuntat runt om i Sverige. Personer som jag jobbat med, lärt känna via sociala medier och som jag själv lyssnat på när de har föreläst. Det finns en Facebookgrupp med anknytning till boken. Det finns några böcker till att skriva, som så småningom kanske kommer ut.

Jag har även arbetat som projektledare på 30% på Rönnskolan i Piteå - Träningsskolan, för att utveckla lärmiljön. Vilket var ett spännande och roligt uppdrag, där vi tog avstamp i värdegrunden och läroplanen. Ett uppdrag som avslutades i december 2016. Ett förlag har hört av sig till mig och vill att jag skriver om en bok om vårt projekt. Den boken ska sjösättas inom kort.

Barn och unga ligger mig oerhört varmt om hjärtat! De har kompetens - barn & unga kan!

Mellan varven kommer den kreativa ådran fram i mig, när jag måste få  ut allt som snurrar runt i huvudet genom händerna. Det kan bli någon tavla eller så skapar jag ordspråksaffischer i Illlustrator. Den sidan hittar ni här.

Tavla skapad enligt VedicArts principer. Att måla kan vara så befriande!

Jag tror att man kommer långt med inspiration och intention i kombination med aktion - handling, både inom yrkeslivet och i privatlivet. 

Om du har ytterligare frågor får du gärna skicka dem till mig via min  kontaktsida .