Nyheter

220526
Ny kurs! Måla, meditera & reflektera. Läs mer under tjänster. 
 
220407
Du hittar mig och en massa andra spännande och kompetenta människor uppe vid Storforsen under Kristihimmelfärdshelgen. Evenemanget heter LEVA och är en weekend med inspirationl Här kan du läsa mer: Leva! (levalivet.live) Själv kommer jag att ställa ut några av mina tavlor. 
 
220301
Vill ni hitta på något kul en kväll, boka in er på att göra era egna aurasprayer med eteriska oljor. 
 
 
210610
Roliga nyheter för mig. En av mina målningar ska ställas ut i Milano!!! Coming Out - står i det här fallet att komma ut som konstnär.

Denna målning skapades under 13 månader, under en kurs som heter Anthropas som konstnären Shiloh Sophia har skapat. När tavlan var klar, skulle vi sitta och titta på tavlan och meditera för att se vad målningen hade att berätta. Det här kom fram:
 
A Journey in finding My own inner Oracle.
 
HER STORY
A long time ago Magic was created. She entered the World, through a big cosmic orgasm. With stardust in Her eyes and sunshine in Her soul, ready to be born again.
 
She has traveled through Portals. Danced between dimensions. 
Pushed through the Veil. She is a cross-borderer. A primordial force 
guided by her own inner Oracle. She is a weaver of dreams and 
magic. A healer beyond time and space. She is a storyteller. She is me. We are sisters of Universe. Connected from the depths of our souls. 
 
Dancing with the stars, and yet connected to Mother Earth. Echoes of time passing through.  Now it’s time to Rise again. To live Life to the fullest. To use the entire palett with all the colors. Blessed is The Journey. Illuminated is The Way. 
 
She tells untold stories of The Sacred Feminine. She is the celestial 
alchemy of the Night sky, The Sacred fires of Passion and the Awakened Soul. The Voice of Intuition and The Wisdom of Earth.
 
She is a Woman. Her body is Sacred and Her essence is Divine. Her heart beats at the same beat as Universe. She is the daughter of the Moon and the Sun. Sister to the Wind and the Water. Mother to Life. Her voice whispering words of Wisdom. Remembering the unremembered. 
 
I salute you! Your mysterious presence, ancient essence, magnifious power, creative soul and radiant light.
 
Blessed Be.
A Journey in finding My own inner Oracle.
 
HER STORY
A long time ago Magic was created. She entered the World, through a big cosmic orgasm. With stardust in Her eyes and sunshine in Her soul, ready to be born again.
 
She has traveled through Portals. Danced between dimensions. 
Pushed through the Veil. She is a cross-borderer. A primordial force guided by her own inner Oracle. She is a weaver of dreams and magic. A healer beyond time and space. She is a storyteller. She is me. We are sisters of Universe. Connected from the depths of our souls. 
 
Dancing with the stars, and yet connected to Mother Earth. Echoes of time passing through.  Now it’s time to Rise again. To live Life to the fullest. To use the entire palett with all the colors. Blessed is The Journey. Illuminated is The Way. 
 
She tells untold stories of The Sacred Feminine. She is the celestial alchemy of the Night sky, The Sacred fires of Passion and the Awakened Soul. The Voice of Intuition and The Wisdom of Earth.
 
She is a Woman. Her body is Sacred and Her essence is Divine. Her heart beats at the same beat as Universe. She is the daughter of the Moon and the Sun. Sister to the Wind and the Water. Mother to Life. Her voice whispering words of Wisdom. Remembering the unremembered. 
 
I salute you! Your mysterious presence, ancient essence, magnifious power, creative soul and radiant light.
 
Blessed Be.
 
210301

Nu är 15 av mina målningar uppsatta på Piteå Stadshotell. Utställningen heter Symbols & Dreams.

 

210221

Tja vad ska jag säga, ett år av pandemi som fortfarande pågår. I februari 2020 åkte jag till San Fransisco och till Tiburon för att vara med på en konferens för kvinnliga entreprenörer, vilket var oerhört intressant och givande, samt ett utvidgande av mitt nätverk. En kurs i VedicArt hann jag med att hålla, innan jag tog ett beslut att inte ha ngn mer kurs förän pandemin är slut och den pågår ju för fullt ännu. Jag har deltagit i en målarkurs som heter Anthropas under hela 2020, otroligt intressant och givande. Har målat på samma målning ett helt år. Till min stora glädje var min kursledare, konstnären Shiloh Sophia i Tiburon, så jag hann även träffa henne när jag var i USA. För ett tag sedan var det internationell utställning online, där min Anthropastalva fanns med. Jag har designat väskor, samt besökt Keros i Sattajärvi för att titta på deras renskinn. Har pitchat min idé för en företagsjury. Pga av pandemin går det inte lika snabbt som jag önskar. Kan inte resa någonstans för att besöka ev. tillverkare av väskorna, men det är en slow growing business, så just nu sitter jag lugnt i båten. Jag började arbeta som biträdande rektor för två förskolerektorsområden i augusti -20, samt som IT-stöd för kommunens förskolor, totalt en heltidstjänst. Nära till jobbet - ca 10 minuters promenad hemifrån. I mars månad ska jag ha utställning av en del av mina tavlor på Piteå Stadshotell. Så även om det känns som om man inte har gjort speciellt mycket senaste året, så har det ändå hänt en del. 


 

 

20200203

OBS: Nytt kursdatum för VedicArt kursen i februari. Det är den 29 feb - 1 mars, kl. 10 - 16 varje dag som gäller!

20200119

Så glad jag blir att se detta nyhetsinlägg från Töreskolan. Det är jag som tagit fram dessa mindfulnessövningar, som sedan Mindfulnesscenter spelade in. Jag utbildade även tidigare mindfulnessinstruktörer i hur man kan arbeta med mindfulness i förskola och skola, även detta i Mindfulnesscenters regi. Skolsköterskan i Töre gick den utbildningen. Jag har även tagit fram ett omfattande material som används i ett rätt stort sammanhang som det bedrivs forskning på vid Lunds universitet. Blir intressant att ta del av den forskningen längre fram.

20200117

Min nya studio/företagslokaler är äntligen klar. Jag är så nöjd. Här kan jag måla, meditera, hantverka, hålla kurser i tex VedicArt, Mindfulness, mandalamålning, eteriska oljor, ha olika temakvällar, anordna middagar, ta emot möhippor, hyra ut rummet för mindre konferenser, hålla föreläsningar, utveckla min nya företagsidé m.m

 

191216

Jag har skrivit en liten bok till mina döttrar. Du hittar den under fliken texter.

20191215

Nya kursdatum för vårens VedicArtkurser. Vill du veta mera? Kontakta mig!

j

 

20191128

Äntligen har jag och Vivi på AnamCara en gemensam workshop! I en härlig miljö på AnamCara håller Vivi inledningsvis ett härlig yogapass på elementet vatten. Efter det har vi fika i tystnad, sedan är det dags för mig att guida i mandalamålning.  Investering: 575 kronor

 

20191010

Jag ska börja arbeta deltid på LTU - Luleå Tekniska Universitet, vid lärarutbildningarna. Känns som en rolig, viktig och intressant utmaning. 

20190923

Idag blir det ev. klart runt mitt nya deltidsuppdrag. Blir kul att få berätta mera när alla bitar har fallit på plats.

20190923

Nu finns nya datum för att vara med och tillverka aurasprayer. En rolig workshop i de eteriska oljornas värld. Det finns tre inplanerade datum: Tisdag 1 oktober kl. 18, onsdag 16 oktober kl. 18 eller torsdag 7 november kl 18. Vi håller på i 2,5 timmar och du har med dig hem 2 aurasprayer som du har tillverkat själv med guidning från mig. Anmäl dig gärna via denna länk: https://www.airbnb.se/experiences/1170679 eller genom att maila mig på ullakarin.lundgren@gmail.com 

20190908
Så spännande! Jag har gjort en beställning på träningstights där trycket på tyget är från tre av mina tavlor. Har bara beställt 1 ex av varje, då jag vill se om fotona måste vara mer högupplösta, så att resultatet blir så bra som möjligt! I layouten såg det riktigt bra ut!

20190812
VedicArt kurser på gång under hösten. Vill du veta mer eller anmäla dig? Maila mig på ullakarin.lundgren@gmail.com

20190512
Den 14 juni blir min sista arbetsdag som process- & projektledare på IKT-enheten, Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad. Jag har sagt upp mig för att återvända till norr. Detta innebär att jag är tillgänglig för arbetsmarknaden och öppen för jobbförslag :)  Har du något intressant, kul och utvecklande på gång hör av dig! Har en del tankar och idéer själv som är under utveckling, återkommer när jag har processat klart.

20190510
Nu är jag utbildad VedicArt lärare. Håll utkik efter kurser till hösten. Om du vill veta vad VecicArt är, kan du läsa mer här.

20180227
Från och med den 16 april 2018 kommer jag att arbeta på Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad på IKT-avdelningen där jag ska arbeta som process- och projektledare med digitaliseringen i  skolorna. 

20170518
Nu är det officiellt. Från och med den 1 september blir jag verksamhetschef på CMiT - Centrum för media och IT i för-, grund-, särskolan och gymnasiet.

20170325
Den 21 augusti föreläser jag om mediepedagogik i förskolan i Olso, samt håller en workshop om digitala verktyg i förskolan.

20170307
På den internationella kvinnodagen den 8 mars kl. 20.00 kommer det att vara en globalt synkronicerad mediation som vi följer i Vedantas lokaler. Det kostar 50 kronor som år oavkortat till någon organisation som hjälper behövande kvinnor i världen. Vill du delta hör av dig till mig: ullakarin.lundgren@gmail.com

20170216
Jag har fått en förfrågan från ett förlag om att skriva en bok om projektet på Träningsskolan som jag var projektledare för. Ska så smått försöka komma igång med skrivandet.

20170215
På Vedanta finns just nu jag själv, Maria Johansson som har Äxter Kroppsbalans samt Caroline Stenbacka som arbetar med gestaltterapi.

20170125
Den 10 februari - 12 februari är det kurs i VedicArt på Vedanta.


20160412
Den 20 april föreläser jag och min kollega Anki Forsberg för specialpedagoger i Nyköping om hur man kan arbeta med digitala verktyg i förskolan. Vi håller även i en workshop om green screen och filmredigering i iMovie.

20160316

Den 17 mars föreläser jag om Mediepedagogik på barnens villkor på Stadshuset i Lidingö.

20151104

Missa inte Öppet hus på Vedanta!

20150729

 

Öppen meditation på Vedanta.

Från och med fredag den 7 augusti kommer det att vara öppen meditation på Vedanta fredagar mellan 11 - 13. Kom som du är! Ingen anmälan behövs. Bara sätt dig eller lägg dig ner och meditera på ditt eget sätt. I lokalen spelas lugn och stlllsam musik.
Stanna så länge du vill mellan kl. 11 - 13. Möjlighet finns att äta medhavd lunch i tystnad i rummet intill som rymmer 6 - 8
personer (medtag egna bestick osv). 
Om man vill får man lämna en liten slant, som kommer att gå till välgörande ändamål, t ex till ett barnhem i  Phuket, till ett vattenprojekt i Etiopen, gåvor från Unicefs gåvoshop m.m. Olika välgörande ändamål  under årets lopp.

 

06.03.2015

Jag föreläser i Stockholm på Scandic Angalais på Östermalm tisdag 16 Juni kl. 16.45 - 19.45

Vad är mediepedagogik och hur kan det bli på barnens villkor?
På vilket sätt kan man jobba med digital pedagogisk dokumentation och varför?
Hur kan medvetet arbete utifrån ett mediepedagogiskt förhållningssätt och med IKT som verktyg ge barn i behov av särskilt stöd ytterligare ett språk och uttryckssätt?
Föreläsningen belyser även aktuell forskning inom ämnesområdet mediepedagogik och digital pedagogisk dokumentation.

Varmt välkommen till Barnkompetens Fortbildning den 16 juni på Hotell Anglais! Vår utbildare denna kväll är Ulla- Karin Lundgren Öhman som är redaktör och författare till boken Mediepedagogik på barnens villkor. Hon är utbildad förskollärare och IKT/mediepedagog vid CMiT i Piteå.
Ulla-Karin varvar tankar, tips och idéer, beprövad erfarenhet i en inspirerande föreläsning för förskolans pedagoger.
Vid ankomst serveras wraps från Jamie Olivers Italian och kaffe/te.


 Pris: 695 kr ex moms

Anmälan sker till:
www.barnkompetens.se/anmalan
Inbjudan finner du under aktuellt på:
www.barnkompetens.se

 

26.04.2015 12:29

Äxter kroppsbalans till Vedanta

Maria Johansson som är mer känd som Maria Äxter flyttar in sin verksamhet
på Vedanta. Maria är bland annat utbildad kinesiolog. En färgstark kvinna med
stor kompetens. Vi kommer framöver att hitta på någon gemensam föreläsning.
Håll utkik!


Medicinsk yoga på Vedanta

24.04.2015 12:28

Pernilla Thörnblom finns på Vedanta på måndagar. Hon håller bland annat i medicinsk yoga.